Avondopleidingen SKO Vught en Den Bosch

 

Avondopleidingen SKO

Veel gestelde vragen

Wie volgt een opleiding bij Avondopleidingen SKO?

Onze opleidingen zijn voor een heel brede groep mensen opgezet:

Inschrijven

Hoe kan ik me bij Avondopleidingen SKO inschrijven voor een opleiding of cursus?


Inschrijven voor een opleiding of cursus

Wat is de leeftijd van de cursisten?

De leeftijd van de deelnemers aan de opleidingen varieert van ongeveer 18 à 20 jaar tot 60 jaar.
We hebben de leeftijden van onze cursisten in een grafiek gezet (alle cursisten van de afgelopen 3 jaar, naar leeftijd). Wat opvalt is dat cursisten van (bijna) alle leeftijden van het werkende deel van de bevolking onze opleidingen volgen.
U heeft dus een grote kans dat u tussen een aantal leeftijdsgenoten zit.

Bijna 13 deel (31%) van de cursisten is tussen de 20 en 30 jaar oud, 14 (24%) tussen de 30 en 40 jaar en ± 14 (26%) tussen de 40 en 50 jaar. Bijna 16 deel (14%) is tussen de 50 en 60 jaar. Een aantal is jonger dan 20 (4%) en een enkeling is ouder dan 60 (1%).

Waar komen de cursisten vandaan?

Afgelopen jaar hebben we onderzoek gedaan naar de plaatsen waar cursisten vandaan komen. Hieruit blijkt dat cursisten uit een wijde cirkel rondom Vught en Den Bosch hun weg naar SKO weten te vinden.

Cursisten komen uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Utrecht en uit Zeeland om een opleiding bij SKO te volgen. De grootste groep komt natuurlijk uit gemeenten rondom Vught/Den Bosch, zoals Maasdriel, Heusden, Haaren, Boxtel, Sint Michielsgestel en Maasdonk. Maar een groot deel van de cursisten komt toch uit gemeenten die wat verder liggen: Zaltbommel, Geldermalsen, Tiel, Neerijnen, Aalburg, Waalwijk, Vlijmen, Drunen, Loon op Zand, Tilburg, Oisterwijk, Best, Eindhoven, Waalre, Helmond, Schijndel, Veghel, Bernheze, Uden en Oss.

Lesmateriaal

Moet ik zelf boeken aanschaffen?
Avondopleidingen SKO zorgt ervoor dat de benodigde studieboeken de 1e les in het leslokaal klaarliggen.

Voor enkele boekhoud-opleidingen is het praktisch als u ook over uitwerkingen-boeken kunt beschikken. Ook deze boeken ontvangt u van ons.

Termijnbetalingen

U kunt bij Avondopleidingen SKO uw opleiding in maandelijkse termijnen betalen.
Avondopleidingen SKO brengt hiervoor geen extra kosten in rekening. Als u op het inschrijfformulier vermeldt dat u in termijnen wilt betalen, dan regelen we dit (dit kan bij "Eventuele Opmerkingen", onder "Uw opleidingsgegevens"

Het is vaak wel verstandig te proberen alle studiekosten in 1 kalenderjaar te betalen. Op deze manier hoeft u maar 1x rekening te houden met de drempel van 250,- euro (belastingaangifte). Zie Teruggave belastingdienst voor meer informatie.

Examenkosten

Normaal gesproken betaalt u na uw inschrijving aan Avondopleidingen SKO alleen les- en boekengeld. Als u zich inschrijft voor een examen dient u zelf de examenkosten aan het examenbureau over te maken.

Wilt u liever dat SKO alle kosten (incl. examenkosten) in rekening brengt bij uw bedrijf of een andere instantie? Laat ons dit weten en we zorgen hiervoor.
Op het moment dat u wilt inschrijven voor een examen zal SKO het examengeld betalen.

Vrijstelling LSSO opleiding

Het is mogelijk een vrijstelling te krijgen voor één of meerdere modules van een LSSO-opleiding. Deze vrijstellingen dient u aan te vragen bij het landelijk examenbureau van het LSSO.

Voor meer informatie zie Vrijstelingen.