Klassikale les van de cursus boekhouden
Financiele Administratie
Team SKO
Financiele Administratie
01/20/2024
2 min
0

Docent in beeld: Marleen Peters, opleiding BKB, Basiskennis Boekhouden

01/20/2024
2 min
0

Interview met Marleen Peters, docent Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie en Praktijkdiploma Boekhouden.

Wie ben ik?

"Prettig kennismaken: Ik ben Marleen Peters”.
Marleen is trots! Op Avondopleidingen SKO, op zichzelf en op haar vakgebied: Boekhouden.

Als echt "cijfermens" doceert ze al ruim 25 jaar bij SKO. Met veel passie en expertise, die ze internationaal heeft opgebouwd.
In België gestart als docent Handelswetenschappen bouwde Marleen aan een mooie internationale boekhoud carrière. Van Antwerpen tot Parijs, van Rwanda tot Vught. Ze ontdekte dat de financiële boekhouding een vakgebied is waarmee je de hele wereld over kunt gaan: internationaal draait het om dezelfde basisprincipes.

Veel verandering, altijd nuttig

Marleen heeft de belangstelling voor het vak Boekhouden de afgelopen 20 jaar flink zien veranderen.

Marleen: “Oorspronkelijk waren de cursisten 100% mannen. Later zie je dat ook de vrouwen een diploma in deze richting willen hebben. 
Je ziet nu ook bij veel ZZP-ers dat de administratie door de partner wordt gedaan. Ik zie dit ook terug in de klas. Het aandeel vrouwelijke cursisten is veel groter geworden.
Ook maatschappelijk gezien draagt boekhouden nuttig bij aan de samenleving. Denk aan de vele penningmeesters van sportclubs, verenigingen, ..."

Van cijferinvoer naar meer inzicht

Het boekhoud vak is niet saai, maar juist voortdurend in beweging.

Marleen: “Veel mensen denken dat boekhouden alleen het invoeren van cijfers is. Niets is minder waar. Na het invoeren wordt het pas echt interessant. Je leert in de PDB opleiding juist inzichten toepassen die écht impact op het werk kunnen hebben. Met dat inzicht in cijfers kun je aan de slag. Het is de basis om te handelen en beslissingen te nemen.

Kortom: het boekhoud vak blijft uitdagen, inspireren en maakt dat je jouw bijdrage aan het bedrijf kunt laten zien! Ook internationaal.”

Sfeer tussen de cijfers

Ondanks al haar leservaring in boekhouden leert Marleen elke dag weer bij.
Marleen: “Het mooie aan praktijkopleidingen is dat er een fijne uitwisseling is van praktijkvoorbeelden tussen docent en cursist, maar ook tussen cursisten onderling. Cursisten geven elkaar en de docent een kijkje in de keuken waar ze werken en zo leren we ook van elkaar. 
Ook het gevoel om samen te zwoegen voor een diploma, stimuleert: je staat er niet alleen voor. En soms gaat het verder: ik heb langdurige vriendschappen zien ontstaan tussen cursisten."

Kortom: het leerklimaat bij SKO bestaat uit twee woorden: sfeer en samen.

Tot slot: Marleen’s motto's

Marleen’s motto’s passen perfect bij haar vak en bij Avondopleidingen SKO.
Marleen: “Ik gebruik het tegengestelde van de slogan van de Belastingdienst als basis: “Makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker!
Mijn tweede motto “Heb plezier in alles wat je doet: van sport tot studie” komt echt uit de grond van mijn hart. Doe wat je echt leuk vindt en de wereld ligt aan je voeten.”

De twee motto’s sluiten perfect aan bij SKO’s visie op studeren:
Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO!

Ervaar dit zelf en kom een proefles volgen.

Reacties
Categorieën