Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie
Financiele Administratie
Team SKO
Financiele Administratie
01/23/2024
2 min
0

Cursist in beeld: Karin v Waesberghe cursist BKB/BKC-PDB-MBA

01/23/2024
2 min
0

Interview met Karin van Waesberghe, cursist van de BKB opleiding/opleiding BKC, de opleiding PDB én de Moderne Bedrijfsadministratie opleiding.

Toekomst zelf in de hand

Ze werkt alweer 25 jaar. Ooit gestart in de techniek en stapsgewijs gedraaid richting het vakgebied boekhouding. Karin van Waesberghe is een ‘Pietje Precies’: nauwkeurigheid is haar belangrijkste eigenschap.

Karin: “Ik houd van details en netjes werken. Die kwaliteiten lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Als technisch tekenaar kon ik me uitleven in de details van projecttekeningen. Hierbij is concentratie en nauwkeurigheid belangrijk. Na 7 jaar in de techniek en een nieuwe gezinssituatie vond ik het tijd voor een nieuwe stap.”

Ze startte als Office Assistant waarbij ze ook de administratieve ondersteuning deed.

Het jaar van verandering

Dit jaar is er veel veranderd. “Door een reorganisatie moest ik weer solliciteren. Ik wilde een baan waarin ik mijn sterke eigenschappen optimaal kon inzetten.” Karins kracht is zoals gezegd haar nauwkeurigheid. Ook heeft ze iets met cijfers. “Ik check berekeningen altijd en ga door tot de cijfers kloppen.

Om zich sterker op de arbeidsmarkt te presenteren ging ze, op advies van een collega, studeren bij Avondopleidingen SKO. Ze rondde twee opleidingen af met een diploma: BKB (Basiskennis Boekhouden) en BKC (Basiskennis Calculatie), samen goed voor het overkoepelende diploma Financieel Assistent.

En … tijdens de opleiding vond ze al een baan!

Verdieping voor de toekomst

In haar vorige baan boekte Karin al kosten- en inkoopfacturen in. Dat “kunstje” kende ze wel. Maar ze wilde weten wat er achter de schermen gebeurde in de boekhouding. Ze wilde het waarom weten achter de handelingen die ze verrichtte. Daarom startte ze met de opleiding BKB. Om meer kans te hebben op een baan, bleef ze nog een uurtje langer en volgde ook de opleiding BKC. Nu de basis is gelegd wil ze graag meer verdieping.

Karin: “Ik wil als spin-in-het-web in een klein team graag nog meer inzicht en kennis hebben op het gebied van de financiële administratie. Daarom ben ik nu gestart met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden PDB. Ik geloof in mezelf, ben een doorzetter en wil slagen voor deze best pittige opleiding. Zodat ik mijn toekomst zelf in de hand houd.

Klassikaal les en thuis studeren

De keuze voor SKO was snel gemaakt.

"Ik vind het belangrijk dat ik dichtbij huis kan studeren vanwege mijn gezin. Ook de klassikale les is fijn. Naast de theorie uit het boek krijg je nog extra toelichting en voorbeelden van de docent. Als je iets niet begrijpt geeft de docent persoonlijke tips en advies."

Ze vervolgt: "Het leren was weer even wennen, met name in combinatie met mijn gezin. Ik heb daarom voor het maken van het huiswerk studieblokken ingepland en dat was prettig. Ik had al snel een goed studieritme. Met voldoende tijd voor mijn gezin en … voor mijn hobby.

Nauwkeurig en creatief voor het goede doel

Karin’s hobby is een combinatie van precisie en creativiteit. Ze is een kei in handlettering.

Karin: “Ik maak in mijn vrije tijd allerlei wenskaarten. Ook daar komt de precisie en nauwkeurigheid in terug. In deze kunstwerkjes kan ik daarnaast ook echt mijn creativiteit kwijt.
De wenskaarten verkoop ik om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Zo draag ik bij aan een wereld zonder kanker … . Dat geeft me een goed gevoel.

Gevolgde opleidingen

Karin volgde dit opleidingstraject bij Avondopleidingen SKO

* Start 6x per jaar, 2x in Vught en 2x in Den Bosch.
** Start 6x per jaar, 3x in Vught en 3x in Den Bosch.

Reacties
Categorieën