30+ jaar ervaring

5.000+ tevreden cursisten

Behaalde erkenningen en keurmerken
30+ jaar ervaring
5000+ tevreden cursisten

Opleiding MBA, Moderne Bedrijfsadministratie

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie geeft jouw carrière een boost

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie: een boost voor je carrière

Behaalde erkenningen en keurmerken

Opleiding bedrijfsadministrateur op HBO-AD niveau

In het bedrijfsleven geniet de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie een grote waardering. Het behalen van het MBA-diploma opent de deuren naar boeiende functies in de financieel administratieve sector.


Tijdens de opleiding verwerf je de praktische vaardigheden om zelfstandig de boekhouding van middelgrote tot grote organisaties te beheren.

Opleiding bedrijfsadministrateur op HBO-AD niveau

In het bedrijfsleven geniet de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie een grote waardering. Het behalen van het MBA-diploma opent de deuren naar boeiende functies in de financieel administratieve sector.


Tijdens de opleiding verwerf je de praktische vaardigheden om zelfstandig de boekhouding van middelgrote tot grote organisaties te beheren.

Opleiding MBA, Moderne Bedrijfsadministratie

Theoretische kennis, direct praktisch toepasbaar

Je krijgt meer inzicht in bedrijfseconomische gegevens en je leert hoe je deze gegevens kunt interpreteren en presenteren

Ook leer je in de opleiding MBA over de meest recente belastingwetgeving en leer je de belastingwettenbundel te gebruiken.


Je doet veel theoretische kennis op en leert dit direct praktisch toepassen

Wat kun je verwachten van de
opleiding MBA?

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie bestaat uit 4 modules:

  • MBA-Bedrijfsadministratie
  • MBA-Kostencalculatie
  • MBA-Financiering
  • MBA-Belastingwetgeving

In een periode van jaar ga je één avond per week naar school. Totaal 30 avonden van 18.45 - 22.00 uur.

Per vak volg je 15 lessen van 1,5 uur. Twee vakken per avond, zo blijft het afwisselend. Na 15 weken ben je een aantal weken vrij zodat je in die weken je examen kunt plannen. Daarna start je met de volgende modules. 

De lessen bieden we klassikaal aan in Vught, op de maandagavond


Doe je het liever wat rustiger aan?
Dan kun je kiezen voor de 1,5- of 2-jarige opleiding. Je volgt dan niet twee vakken per half jaar, maar één vak. 

Associatie diploma

Slaag je voor alle vier genoemde modules, dan ontvang je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie van de Associatie voor Examinering. Het MBA-diploma is vergelijkbaar met HBO-AD-niveau.


Daag jij jezelf uit?

Word jij die veelgevraagde bedrijfsadministrateur?

Wij helpen je daar graag bij!

Kies zelf hoe lang je over de opleiding doet:

1 jaar   óf   1,5 jaar   óf   2 jaar 

Schrijf je in:

per module   óf   direct voor de gehele opleiding

Beoordeling cursussen van Avondopleidingen SKO met cijfer 9
 Peter, Rosmalen        

"De opleiding MBA bestaat uit vier modules. Ik heb ze alle vier gevolgd bij SKO  (en de examens vervolgens gehaald).
Ik heb twee 2 modules per semester gevolgd en dat is me goed bevallen.
De docenten die ik heb gehad waren stuk voor stuk enthousiast, betrokken je actief bij de les (in de avonduren zeker van belang) en waren deskundig op hun vakgebied. De sfeer tussen (rond de tien) cursisten en docent was uitstekend.
Kortom een goede opleiding om je kennis op het bedrijfsadministratief, financieel en fiscaal vlak in een vriendelijke sfeer te verbreden, actualiseren en/of op te frissen, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding overigens."

Review cijfer 10
Mike, Sprang-Capelle

Leerzaam door professionele begeleiding

"Leerzaam:
omdat je met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie MBA echt uitgedaagd wordt om naar een hoger niveau toe te groeien.


Professionele begeleiding:
doordat de leraren & leraressen uit het bedrijfsleven komen kunnen ze makkelijk schakelen tussen het boek en het bedrijfsleven en daar duidelijke voorbeelden bij geven zodat je het beter begrijpt."

Klassikale lessen op locatie

De opleiding MBA bieden we klassikaal aan op onze locatie in Vught.

We hechten veel waarde aan klassikale lessen op locatie en zien als voordelen:

  • directe interactie tussen docent en cursisten  
  • sociale interactie tussen cursisten (delen van ideeën/ervaringen, motivatie, er samen voor gaan)
  • het klassikale lesrooster biedt structuur (stimulans om huiswerk te maken en de les te volgen, stok achter de deur)
  • individuele persoonlijke aandacht (contact voor/na de les/in de pauze)

Startdatum en locatie

Opleiding MBA-1 jaar Vught (nabij Den Bosch)

Moderne Bedrijfsadministratie

Start:

maandagavond 9 september 2024

van 18.45 - 22.00 uur 

Duur:

1 schooljaar (30 avonden, 1 lesavond/week)

Locatie:

Maurick College, Vught

Prijs:

€  2.395,- lesgeld

€    580,- lesmateriaal

€ 2.975,- totaal

€ 996,- examens Associatie (niet verplicht)

Opleiding MBA-2 jaar Vught (nabij Den Bosch)

Moderne Bedrijfsadministratie

Start:

maandagavond 9 september 2024

van 18.45 - 20.15/20.30 - 22.00 uur

Duur:

2 schooljaren (60 avonden, 1/2 lesavond/week)

Locatie:

Maurick College, Vught

Prijs:

€  2.395,- lesgeld

€    580,- lesmateriaal

€ 2.975,- totaal

€ 996,- examens Associatie (niet verplicht)

Twijfel je?

Meld je aan voor een proefles!

Dit krijg je als je kiest voor de

opleiding MBA 

  • 30 klassikale lesavonden van 3 uur óf
    60 klassikale lesavonden van 1,5 uur
    (of een combinatie hiervan)
    van een ervaren, betrokken docent
    in een groep van maximaal 15 cursisten
  • volgens vooraf opgesteld lesrooster
  • lesmateriaal volgens de laatste exameneisen,
    per module:
    - een papieren theorieboek
    - een papieren opgavenboek
    - een papieren uitwerkingenboek
    - digitale leeromgeving
  • bij de module BW een wettenbundel
  • per module:
    6 online oefenexamens, perfect afgestemd op het examen van de Associatie
  • bij 80% aanwezig:
    bewijs van deelname
  • bij voldoende voor alle vier de examens:
    officieel diploma MBA van de Associatie voor examinering (per module een certificaat)
  • gratis parkeren
  • gratis koffie/thee

Opleiding MBA, Moderne Bedrijfsadministratie

Moderne Bedrijfsadministratie

Klassikale lessen

     € 2.395,- lesgeld + € 580,- lesmateriaal
totaal € 2.975,-

examengeld € 996,-

Ik doe mee!


Prijs is incl. 0% BTW (we brengen geen BTW in rekening))

Opleiding MBA, Moderne Bedrijfsadministratie

    Dit krijg je als je kiest voor de
    opleiding MBA 
    • 30 klassikale lesavonden van 3 uur óf
      60 klassikale lesavonden van 1,5 uur
      (of een combinatie hiervan)
      van een ervaren, betrokken docent
      in een groep van maximaal 15 cursisten
    • volgens vooraf opgesteld lesrooster
    • lesmateriaal volgens de laatste exameneisen,
      per module:
      - een papieren theorieboek
      - een papieren opgavenboek
      - een papieren uitwerkingenboek
      - digitale leeromgeving
    • bij de module BW een wettenbundel
    • per module:
      6 online oefenexamens, perfect afgestemd op het examen van de Associatie
    • bij 80% aanwezig:
      bewijs van deelname
    • bij voldoende voor alle vier de examens:
      officieel diploma MBA van de Associatie voor examinering (per module een certificaat)
    • gratis parkeren
    • gratis koffie/thee

Moderne Bedrijfsadministratie

Klassikale lessen

     € 2.395,- lesgeld + € 580,- lesmateriaal
totaal € 2.975,-

examengeld € 996,-

Ik doe mee!


Prijs is incl. 0% BTW (we brengen geen BTW in rekening))

Zet die stap en schrijf je nu in! 

Wij zijn Avondopleidingen SKO en wij verzorgen al meer dan 33 jaar opleidingen. Sinds 1990 hebben wij al meer dan 5.000 tevreden cursisten opgeleid.


Onze docenten hebben jarenlange ervaring en weten wat bedrijven in de praktijk nodig hebben. Wij vinden het belangrijk dat jij elke week met plezier naar school gaat. Niet alleen omdat je leert wat je wilt leren, maar ook omdat je er samen voor gaat in een prettige sfeer. En dat je aan het einde van de opleiding goed voorbereid en vol vertrouwen je examens kunt maken.


Durf jij de eerste stap te zetten? Schrijf je dan nu in en start binnenkort!

Dan begeleiden wij jou stap voor stap naar je diploma MBA.

Wil je je niet direct voor de gehele opleiding vastleggen? Schrijf je dan in voor 1 of 2 modules.

FAQ Opleiding MBA

Is er nog plaats bij de opleiding MBA? Kan ik me nog inschrijven?

Zolang je de startdatum op de website ziet staan zonder dat er bij staat dat deze vol is. kun je nog inschrijven.
Als er geen plek meer is bij een bepaalde startdatum/locatie dan vermelden wij dit direct op deze website. Je kunt dan niet meer inschrijven voor die datum.
Wacht daarom niet te lang met inschrijven. Want vol = vol.

Welk niveau is de opleiding MBA?

Het niveau van de opleiding MBA is te vergelijken met niveau 5 (HBO-AD niveau).

Welke vooropleiding heb je nodig?

Als vooropleiding voor de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie raden we aan MBO-4 richting bedrijfsadministratie of het Praktijkdiploma Boekhouden PDB.

Met hoeveel studie-uren dien je rekening te houden?

Je dient rekening te houden met ongeveer 3 tot 4 uur studeren/huiswerk maken per module per week.

Kies je voor de 1-jarige opleiding, dan volg je altijd 2 vakken tegelijk. Houd dan rekening met 6 of 8 uur studeren per week.

Wat is de inhoud van de opleiding MBA?

Deze volgt z.s.m.

Lesrooster MBA, Vught

startdatum 09.09.2024

Module MBA-Kostencalculatie

MBA-Kostencalculatie

ma  09.09.24  van  18.45 - 20.15

ma  16.09.24  van  18.45 - 20.15

ma  23.09.24  van  18.45 - 20.15

ma  30.09.24  van  18.45 - 20.15

ma  07.10.24  van  18.45 - 20.15

ma  14.10.24  van  18.45 - 22.00

ma  28.10.24  van  18.45 - 20.15

ma  04.11.24  van  18.45 - 20.15

ma  11.11.24  van  18.45 - 20.15

ma  18.11.24  van  18.45 - 20.15

ma  25.11.24  van  18.45 - 20.15

ma  02.12.24  van  18.45 - 20.15

ma  09.12.24  van  18.45 - 20.15

ma  16.12.24  van  18.45 - 20.15


Prijs van alleen de module MBA-KC:

€  625,- lesgeld

€  135,- lesmateriaal

€  760,- totaal

€  249,- examen Associatie (niet verplicht)

Module MBA-Belastingwetgeving

MBA-Belastingwetgeving

ma  09.09.24  van  20.30 - 22.00

ma  16.09.24  van  20.30 - 22.00

ma  23.09.24  van  20.30 - 22.00

ma  30.09.24  van  20.30 - 22.00

ma  07.10.24  van  20.30 - 22.00

di    15.10.24  van  18.45 - 22.00

ma  28.10.24  van  20.30 - 22.00

ma  04.11.24  van  20.30 - 22.00

ma  11.11.24  van  20.30 - 22.00

ma  18.11.24  van  20.30 - 22.00

ma  25.11.24  van  20.30 - 22.00

ma  02.12.24  van  20.30 - 22.00

ma  09.12.24  van  20.30 - 22.00

ma  16.12.24  van  20.30 - 22.00


Prijs van alleen de module MBA-BW:

€  625,- lesgeld

€  175,- lesmateriaal

€  800,- totaal

€  249,- examen Associatie (niet verplicht)

Lesrooster MBA, Vught

startdatum 03.02.2025

Module MBA-Bedrijfsadministratie

MBA-Bedrijfsadministratie

ma  03.02.25  van  18.45 - 20.15

ma  10.02.25  van  18.45 - 20.15

ma  17.02.25  van  18.45 - 20.15

ma  24.02.25  van  18.45 - 20.15

ma  10.03.25  van  18.45 - 20.15

ma  17.03.25  van  18.45 - 20.15

ma  24.03.25  van  18.45 - 20.15

ma  31.03.25  van  18.45 - 20.15

ma  07.04.25  van  18.45 - 20.15

ma  14.05.25  van  18.45 - 20.15

di    06.05.25  van  18.45 - 20.15 DB

ma  12.05.25  van  18.45 - 20.15

ma  19.05.25  van  18.45 - 20.15

ma  26.05.25  van  18.45 - 20.15

ma  02.06.25  van  18.45 - 20.15


Prijs van alleen de module MBA-BA:

€  625,- lesgeld

€  135,- lesmateriaal

€  760,- totaal

€  249,- examen Associatie (niet verplicht)

Module MBA-Financiering

MBA-Financiering

ma  03.02.25  van  20.30 - 22.00

ma  10.02.25  van  20.30 - 22.00

ma  17.02.25  van  20.30 - 22.00

ma  24.02.25  van  20.30 - 22.00

ma  10.03.25  van  20.30 - 22.00

ma  17.03.25  van  20.30 - 22.00

ma  24.03.25  van  20.30 - 22.00

ma  31.03.25  van  20.30 - 22.00

ma  07.04.25  van  20.30 - 22.00

ma  14.05.25  van  20.30 - 22.00

di    06.05.25  van  20.30 - 22.00 DB

ma  12.05.25  van  20.30 - 22.00

ma  19.05.25  van  20.30 - 22.00

ma  26.05.25  van  20.30 - 22.00

ma  02.06.25  van  20.30 - 22.00


Prijs van alleen de module MBA-FI:

€  625,- lesgeld

€  135,- lesmateriaal

€  760,- totaal

€  249,- examen Associatie (niet verplicht)

Ja ik wil de opleiding MBA volgen!