Avondopleidingen SKO Vught en Den Bosch

 

Avondopleidingen SKO

Docent in beeld:
Peter Lemmens

Wie ben ik?

“Even voorstellen: Peter Lemmens, Brabander van geboorte. Met ruime praktijkervaring (25 jaar) in marketing, communicatie en verkoop. Het is mijn ambitie, om als docent, de SKO cursisten, met boeiende praktijkvoorbeelden, verder te brengen in hun carrière.
Als mens ben ik héél nieuwsgierig en resultaatgericht. Beide eigenschappen zijn voor mij als docent erg belangrijk:
Nieuwsgierigheid, om up-to-date in het vakgebied te blijven.
Resultaatgericht zijn, om er alles aan te doen om de cursist te laten slagen. Zijn of haar diploma is zo ook een beetje mijn diploma.”

Carrièreswitch

Peter is het docentschap ingerold na 25 jaar voor grote en kleine familiebedrijven de commercie, marketing en communicatie verzorgd te hebben.

Peter: “Ik heb veel variatie in mijn loopbaan. Zo werkte ik voor grote merken en voor kleine assortimenten. Waarbij ik in verschillende branches enkele mooie vakprijzen won. Als accountmanager bediende ik grote winkelketens met innovatieve producten.

Nu wil ik mijn ervaring, zowel de bloopers als de successen, delen met cursisten. Zodat de lesstof verrijkt wordt met echte praktijkvoorbeelden.”

Opleidingen die Peter verzorgt

Peter verzorgt diverse modules van de opleidingen Marketing Medewerker, Management Assistent, Commercieel Administratief Medewerker en Commercieel Medewerker Binnendienst. Voorbeelden:

Heb je interesse in één van bovenstaande cursussen/opleidingen? Neem contact op voor meer informatie of kom een proefles volgen!

Meedenken vanuit je eigen praktijk

Als je als cursist kiest voor Avondopleidingen SKO krijg je ook de ruimte om mee te denken over wat jij nodig hebt om je te verbeteren in je vak. Elk vak vraagt om een passende manier van lesgeven met andere voorbeelden en opdrachten.

Peter: “Samen gaan we dan op zoek naar de verbinding die ik als docent kan maken tussen jouw interesse en voorkennis en de leerstof. Dat vind ik het mooiste dat er is! Het draait tenslotte om jou als cursist: dat je nog beter in je werk aan de slag kunt ...

En natuurlijk, dat je je certificaat of diploma behaalt!”

Het leuke van klassikale bedrijfsopleidingen

Peter vind het erg leuk om klassikaal les te geven.
Peter: “Ik vind het grotere leereffect van de klassikale les het belangrijkste. Ik stuur en begeleid tijdens de les en creëer een sfeer van samen nadenken.
Door ook individuele werkervaringen van cursisten in de les mee te nemen kan ik het klassikale denkproces stimuleren.

Cursisten gaan samenwerken en -denken. Zo leren ze van de theorie, mijn voorbeelden en ... van elkaar!

Tot slot: Peters werkmotto's

Peters werkmotto’s zijn: “twee zien meer dan één” en “één dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!”.
Als docent bied ik betrokkenheid en enthousiasme. Door me in de leefwereld van de cursist te verplaatsen wil ik graag bouwen aan een inspirerende leeromgeving die de cursist prikkelt en inspireert. Zodat hij/zij zich maximaal inzet voor zijn/haar diploma.
De cursist neemt werkervaring mee en ik haak daarop in met de lesstof en praktijkvoorbeelden. Samen, en met ruimte voor humor, creëren we die ontspannen sfeer waarin leren echt leuk is.
Maak kennis met Peter door een één proefles bij hem te volgen of naar de Open Avond te komen.


>> Lees ook het verhaal van onze docent:
Cindy Haanskorf - Overal zijn kansen! Ook voor jou!

en onze cursisten:
Ingrid van Veen - Mijn droom is uitgekomen
Stacey van Berkom - Ik ben trots op mezelf
Daisy Blankespoor - Carrièreswitch? Doen!
Karin van Waesberghe - Toekomst zelf in de hand
Frederique Verbunt - Over horeca, mode en marketingDebbie - Terug in de schoolbanken