Avondopleidingen SKO Cursist aan het woord

 

Avondopleidingen SKO

Cursist aan het woord:
Erik Dera

Een carrièrestart met veel variatie

Erik Dera heeft al een afwisselend pakket aan banen verzameld. Door al jong te beginnen met werken is de zoektocht naar de ideale job al vroeg gestart. Van techniek en ICT tot het verkopen van witgoed: veel leren en uitzoeken was in deze fase belangrijk.

Erik: "In het begin van mijn carrière wist ik niet echt wat ik leuk vond en wat bij mij paste. Dat maakte dat ik wisselde van branches en functies.
Voor mij was dat heel leerzaam.
De variatie in branches (ICT, retail, techniek, medische hulpmiddelen) en in functies (van monteur tot verkoper) maakten dat ik steeds beter wist wat ik kan en wat ik écht wil."

Mensen, service en verkopen

Om zich te oriënteren op zijn toekomst investeerde Erik in een interessetest die bevestigde dat zijn hart ligt bij het omgaan met mensen en ze te helpen. In combinatie met een stuk verkoopadvies.
Erik vond het belangrijk dat hij zich ging verdiepen en verbreden om nu én in de toekomst sterk te staan op de banenmarkt.

Weten wat je kunt en wat je wilt is fijn.

Erik: “Ik kwam terecht in de wereld van commercie en serviceverlening aan klanten. Ik wist: dit vind ik leuk! Hierin wil ik verder.”
Plezier vindt Erik nu bij zijn huidige werkgever: een internationale producent van kunststof technische installaties, in een baan met een combinatie van administratie, commercie en dienstverlening.

De studiekeuze: een belangrijk traject

Met inmiddels een gezin en meer verantwoordelijkheid begon Erik aan zijn zoektocht naar een geschikte studie. Zijn selectiecriteria waren: de prijs, het niveau, de kwaliteit en of de studie in de avonduren kon worden gevolgd.
Na een online oriëntatie bij vooral grote opleiders snuffelde Erik (ook op advies van zijn vrouw) bij Avondopleidingen SKO. Daar had zijn vrouw al succesvol 2 diploma’s behaald, het was lekker dichtbij en het aanbod sloot perfect aan bij Erik’s behoefte aan verbreding en verdieping. Dat gaf een goed gevoel.
De verdieping in administratie, commercie en dienstverlening samen met de verbreding van een mix aan vaardigheden, laten Erik groeien en maken hem flexibel voor de toekomst.

Leven lang leren:
steviger in je schoenen

Erik is inmiddels klaar met de opleiding.
Erik: “Het was pittig: de combinatie van leren en werken. Voor mij is het echter de ideale kruisbestuiving! Alles wat ik aan vakkennis en vaardigheden leer, pas ik direct toe in de praktijk.

Als commercieel medewerker binnendienst heb ik een echte "multitask" job. Van het uitbrengen van offertes, orderverwerking tot het werven van nieuwe klanten en klantenservice. Als je merkt dat deze opleiding je juist in de praktijk sterker maakt dan besef je dat een Leven Lang Leren belangrijk is."
Na dit diploma ga ik dan ook nadenken over een vervolg.

Waardeer het leven!

Erik is happy in Nederland.

“We hebben het goed hier. We klagen wat af maar als je wat verder in de wereld kijkt zie je pas echt hoe goed we het hier hebben.
Ofwel: “you don't know what you got till it's gone”.
Het is goed om af en toe eens pas op de plaats te maken en dankbaar te zijn voor wat je hebt.
Mijn motto is daarom: “Waardeer wat je hebt. En geniet daarvan! Een leven lang!”


>> Lees ook de andere verhalen van onze cursisten en docenten.