Avondopleidingen SKO Vught en Den Bosch

 

Avondopleidingen SKO

Cursist aan het woord:
Daisy Blankespoor

Van kinderopvang naar Office Assistant

Daisy Blankespoor werkt graag met kinderen: helpen bij hun ontwikkeling, omgang met ouders, geen dag is hetzelfde. Toch wilde ze na 14 jaar in de kinderopvang haar horizon verbreden.
Haar motto “Niet alleen roepen, maar doen!” heeft ze in praktijk gebracht.

Daisy werkt nu als administratief ondersteuner op de School voor Onderwijs en Kinderopvang van het ROC Tilburg.
Daisy: “Ik combineer nu het beste van 2 werelden: kinderopvang én een ondersteunende rol voor een team van coördinatoren en docenten”.

Goed opleidingsadvies

In de zoektocht naar de nieuwe loopbaanstap heeft Daisy een oriënterend gesprek bij Avondopleidingen SKO aangevraagd. In dat gesprek heeft SKO goed naar haar geluisterd.
Op haar vraag "Wat wil ik?" kwam de opleiding Office Assistant/Secretaresse naar boven.

De mix aan modules in kantoorpraktijk, moderne talen en computervaardigheden paste precies in haar route naar een bredere functie.

Daisy: “Ik wist dat ik me moest verbreden om een nieuwe stap te maken. En dat is gelukt.”

Gevolgde opleiding

Daisy heeft onderstaande opleiding met daarin de volgende cursussen bij Avondopleidingen SKO gevolgd:

Ruggengraat van de afdeling

“Tijdens mijn sollicitatiegesprek vroegen ze mij hoe ik bepaalde zaken in de openstaande functie zou aanpakken. Ik kon direct veel voorbeelden geven die ik geleerd had in de opleiding. En hoe ik die zou inzetten in de nieuwe functie. Van Excel tot Notuleren, van Zakelijk Engels tot zaken organiseren.

Ik werd aangenomen.

Nu ondersteun ik het team in alle fasen van het schooljaar. Bij de eindejaarsarchivering, maar ook bij planningen voor het nieuwe schooljaar en de communicatie daar omheen. Ik voel me echt de ruggengraat van het team."

Ik stond er niet alleen voor ...

Met een druk leventje door 2 jonge kids, een nieuwe carrièrestap én deze opleiding was het best pittig.

Daisy: “Het leuke van de opleiding is dat je als groep start. Je bouwt een band op met je docenten en klasgenoten. Je voelt je geen ‘nummertje’.
Samen werk je naar het einddoel: het diploma voor je toekomst. De kleine groep zorgde voor extra individuele aandacht, steun, inspiratie en veel gezelligheid.

Omdat de les in de avond was hoefde ik geen extra kinderopvang te regelen. Ook de locatie is dichtbij: dat scheelde veel reistijd.”

Mijn advies: Niet roepen, maar doen. Het kan!

Daisy heeft een tip voor iedereen die een nieuwe loopbaanstap wil maken.

“Ik heb geleerd dat als je echt iets wilt veranderen dat je dan ook echt iets moet doen. Niet alleen zeggen dat je iets wilt ...

Laat je goed adviseren bij je studiekeuze. En als je hebt gekozen haal dan alles uit de opleiding wat je eruit wilt halen.

Het ging niet vanzelf, maar binnen het jaar is het me gelukt. En daar ben ik echt trots op.”


>> Lees ook de andere verhalen van onze cursisten en docenten.